måndag 6 februari 2017

272. 5 senaste serier

Ifall ni läst min blogg någon gång finns det en risk att ni läst mer om mina serievanor (scrolla nernerner så hittar ni ett inlägg), men på senaste tiden har jag avverkat serie efter serie utan att ens blinka. Det känns som att hälften av min vakna tid går åt till att uggla på serier fyllda med skit. Eftersom jag inte är ensam i den stora världen av seriefantaster så tänkte jag dela med mig av mina personliga åsikter om de fem senaste serierna jag kollat.

1. The Carrie Diaries
Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Carrie_Diaries_(season_1)

Handlar om Carrie från Sex and the city, vilket innebär att denna serie utspelar sig någongång på 80-talet. Jag kollade igenom denna på ett par dagar. Serier med kärlekshistorier är ganska intresanta i och med att paren är sams och osams så man, åtminstone jag, vill ju veta hur det går för dem. Jag gillar också att serien är unik eftersom många dagens serier inte har något som står ut, men denna är från "förr i tiden" då inte alla hade den nyaste apple telefonen.

2.  Orphan black
Jag tror att fem dagar för fyra säsonger förklarar en hel del. Denna serie sög mig in från första avsnittet. Den handlar om Sarah som träffar på en kopia av sig själv på perrongen och blir dragen in i ett klondrama, eftersom hon stjäl kvinnans identitet i hopp om ett bättre liv. !!SPOILER Klonen har en pojkvän, Paul, som Sarah faller för. Då hon i säsong 3 flyr från ett militärläger där Paul jobbar så dör Paul då han ska rädda henne. Mitt hjärta brast i det ögonblicket. SPOILER ENDS!! Förutom det så diggar jag serien sjukt mycket och den visar hur olika vi som människor egentligen är.
Källa: http://yalovemag.com/tv-reviews/orphan-black-season-1

3. Haters back off
Det är nog en stund sedan jag tittade på denna men jag ville ha med den. Den handlar om Miranda Sings och hur hon blev känd. Ni som gillar Miranda ska absolut kolla på den ifall ni inte redan sett den eftersom den är så hysteriskt rolig.

4. Riverdale
Denna är ganska mystisk, men eftersom endast två avsnitt utkommit ska jag inte döma den så hårt. Det är en klassisk highscool serie med den översatta bitchen med en hemlighet, den mystiska nya tjejen, den blyga tjejen och den ursnygga killen. Denna passar för den som vill titta på något som är mer drama och mystik. Action och övernaturligheter finns det inte rum för här inte.

5. Shadowhunters
Handlar om det som gömmer sig i skuggan. Clary blir inblandad i skuggornas värld då hennes mamma blivit bortförd. Just nu streamar säsong 2 och jag kan inte få nog av denna serie. Den baserar sig på en bok och det finns även en film. Jag rekommenderar ordningen bok, film, serie. För min del så blev det omvänd ordning och det slutade med att jag inte alls njöt av filmen och hade svårt att få en bild framför mig då jag läste boken. Karaktärerna är ursnygga i serien (bara för att). Denna pasar den som gillar övernaturliga saker blandat med drama.
Källa: https://www.amazon.com/Shadowhunters-Season-1/dp/B0192BVWAY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar