fredag 3 april 2015

240. Mat, skoldagar och information

Vi vaknade mellan (om mamma läser detta så 8:30. Vi for på morgonlänk och åt ett proteinrikt morgonmål. Efter det vek vi kläder, städade huset och fixade klart skolarbete. Vi hjälptes åt att göra mat. Det blev hemmagjorda franskisar, gott nötkött och mustapekkasås.) Om ni inte är mamma så var det mellan 12:30 och 14:00. Emma stekte ägg och till det åt vi ricecrispies med socker eller oboy. Morsan och farsan med småsyskonen är borta så det är lata dagar för äldre syskonen Wargh. Igår bakade jag faktiskt myror och tvättade kläder.

Receptet till myrorna
Räckte till 20 för mig
50 g smör eller margarin (WOW man får välja)
½ dl socker (Tyvärr obligatoriskt)
2 msk sirap (Gissar att alla sorter går)
1 msk kakao
½ dl kokosflingor (Valbart)
½ dl russin (Valbart)
2 dl risflingor (Rice crispies för er som inte fattar)

Efter det slänger du smöret i en kastrull. Du sätter smöret på spisplattan och låter det bli till flytande form. Efter det rör du ner det obligatoriska sockret, en sirapssort och kakaon. Du ska låta det koka jättemycket i ett par minuter. När det är fixat ska de valbara ingredienserna och rostade rispuffar dit. Smeten ska klickas ut på bakplåtspapper och låtas svalna (funkar utmärkt i kylskåp). När de är kalla sätter du på en kaffekopp och njuter.

Vi i Pedersöre är lyckligt lottade och slipper skolan på skärtorsdagen. Så då är vi ner i tre skoldagar denna vecka. Som en liten belöning från Studio3 fick vi åka till Kokkola. Där bowlade vi, åt en ypperligt bra skolmat och tittade på döda djur, stenar och döda fjärilar. Vi var också på skolmuseet där det fanns 0% intressanta saker. Efter allt det fick vi fritid och åka till Chydenia. Där köpte jag ett par crockerbyxor från JC (-50%) för att ett par av mina gick sönder.

Om ni följt med min blogg sedan början av året har ni kanske lagt märke till att jag ska åka söderut. Om 8 dagar, och ca 23 timmar ska jag till Turkiet.Från den 12.4-19.4 kommer min blogg inte vara aktiv.Om jag inte lägger tidsinställda inlägg. Men det får vi se om jag orkar. Så nu vet ni.

Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar