onsdag 11 juni 2014

173. Samhället och den lilla flickan

En liten flicka satt på en sten i utkanten av skogen. Stenen var precis där en blomsteräng och skogen korsade varann. Bakom stenen fanns mindre stenar så man kan klättra upp. Den lilla flickan funderade på mycket. Plötsligt somnade hon och drömde att en gestalt uppenbarade sig mitt på ängen. Som att någon skulle bära henne svävade hon och gestalten iväg. Först till en bänk. Där satt två ungdomar. En flicka och en pojke. De pratade och skrattade.
-Se på det vackra paret. Så lyckliga och kärleksfulla, sa gestalten.
Flickan tittade länge på paret. Efter en stund frågade hon:
-Är de verkligen tillsammans? Jag menar kan de bara inte vara vänner?
-Nejdå, en flicka och en pojke kan inte prata utan att vara tillsammans, svarade gestalten.
Den lilla flickan tog in informationen och de svävade vidare. De såg en flicka som satt i sitt rum och surfade på nätet. De svävade närmare och på skärmen fanns det en sida med modeller på. Gestalten sa:
-Sådär ska alla som vill bli något se ut. Annars får man ingen uppmärksamhet.
Den lilla flickan kollade närmare. Tjejerna hade fint långt hår i perfekta lockar, smala midjor, fin och vältränad rumpa och de hade stora bröst.
Den lilla flickan tittade på flickan som surfade. Gestalten märkte det och sa:
-Hon e inte värt något. Kolla bara på hennes lår och hennes finniga ansikte. Enda sättet hon får uppmärksamhet år att hon tar livet av sig.
Flickan som surfade släckte ner datorn och tog fram en burk ur skrivbordslådan. När den lilla flickan såg vad det var blev hon rädd.
-VAD SKA HON GÖRA, skrek flickan och brast i tårar. Jag kan inte kolla mer fortsatte hon och tittade bort.
-Lugn hon ska bara fixa sitt liv, svarade gestalten lungt.
En stund senare tittade den lilla flickan tillbaka och såg att den andra flickan låg död på golvet.
Den lilla flickan vaknade förskräckt av sin dröm. Hon berättade för sin mamma vad hon hade drömt. Mamman svarade:
-Flickan och pojken var bara vänner. De har varit det sedan de var små. De "döda" flickan skulle ta sin medicin och snubblade över en sladd. Hon har många vänner som bryr sig om henne och hon har till och med pojkvän.
-Vem var gestalten, frågade flickan.
-Gestalten var samhället. Samhället tror att allt handlar om kärlek och uppmärksamhet. Många kanske vill ha det men det inte ett sätt att klara sig. Båda dedär sakerna kommer du uppleva. Men kom ihåg att vända ryggen till och fortsätt. När jag ändå håller på så kom ihåg att alltid vara nöjd med det du har. Alla vänner som bryr sig om dig, som stöder dig dag efter dag, som tror på vad du gör, din familj och släktet. Utan dem är du inget. Du behöver inte veta hur fin andra tycker du är. Lev ditt liv och alla kommer acceptera dig. Ta det som det kommer och se hur andra reagerar. Dagar när allt känns nere så kom ihåg att jag alltid kommer stöda dig.

Jag vet inte hur dethär hänger ihop för jag kan inte skriva en text som har en point sådär sent. Kanske jag fick fram något. Samhället spårar ur. VI är samhället. Kom igen lite bättre kan ni. Undrar hur vi kommer sköta det efter att alla kloka har dött. Förmodligen inte bra.
Allt handlar inte om utseende, allt behöver inte vara kärlek, du behöver inte veta hur andra tycker du ser ut. För när den rätta kommer så e du en solklar 10.
Ni ska alla få vara superhjältar 💜


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar